تفاوت درد قلب و درد معده
محل درد و سوزش معمولاً در نصیب بالایی شکم و پایین استخوان سینه جایدارد. سوزش معده معمولاً به جهت تکان اسید از معده به مری صورت میدهد و به آن سوزش سردل هم گفته میگردد. خصوصیتهای معمول سوزش رمز دل
متخصص قلب عبارتاند از:
شم سوزش در قفسه سینه که ممکن میباشد در نصیب بالای شکم نیز شم خواهد شد
معمولاً بعداز طعام میل کردن یا این که هنگام دراز کشیدن تشدید می شود
این درد ممکن میباشد شمارا از خواب بیدار نماید بهخصوص در شرایطی که صحیح پیش از رفتن به رختخواب خوراک خورده باشید
درد معده معمولاً با مصرف قرصهای معده برطرف میشود
درد قفسه سینه ناشی از خطاها معده اکثر زمان ها با مزه ترش دهن یاروهمدم میباشد
ولی درصورتی که درد قفسه سینه با فشار، تعریق سرد، سرگیجه یا این که تنگی نفس یاور باشد غالباً علامتدهنده یک اختلال قلبی میباشد. در اینگونه قوانینی بایستی به پزشک معالج مراجعه نمایید تا معاینات ما یحتاج برای اعتقاد و باور از سالم قلب شما صورت بپذیرد.
به گفتهی اینترنتوب سایت mayoclinic برخی از اشکال درد قفسه سینه با زخمها و بقیه خطاها ساختاری قفسه سینه (عضلانی و استخوانی) مرتبط میباشد، ازجمله:
کوستوکندریت: دراین عارضه، غضروف قفسه سینه بهویژه غضروفی که دندهها را به جناغ سینه متصل مینماید ملتهب و دردناک میشود
درد عضلهها قفسه سینه: سندرمی مانند فیبرومیالژیا منجر درد مداوم قفسه سینه میگردند
دندههای مصدوم: ضربدیدگی دندهها یا این که شکستگی آن ها قادر است سبب ساز درد قفسه سینه گردد
درد قلب مربوط به ریه
اکثری از اختلالات ریوی می توانند منجر درد قفسه سینه شوند، ازجمله:
لخته شدن خون در ریه (آمبولی ریه): لختهای که سبب انسداد شریان ریه می گردد جریان خون به بافت ریه را مهار مینماید
التهاب غشای پوشاننده ریهها (پلوریت): این حالت می تواند سبب درد قفسه سینه هنگام تنفس یا این که سرفه خواهد شد
کلاپس ریه: درد قفسه سینه مربوط به کلاپس ریه معمولاً بهطور ناگهانی آغاز میشود و تا ساعات ادامه دارااست و اکثر وقت ها با تنگی نفس یار میباشد. کلاپس ریه وقتی فیس می دهد که به جهت شکاف شدن ریه، هوا به فضای فی مابین ریه و دندهها نشت نماید
فشار خون ریوی: زمانیکه فشار درون شریانهای ریه ارتقا پبدا نماید، سبب ساز به درد قفسه سینه میگردد
علل دیگر درد قلب
درد قلب و قفسه سینه میتواند ناشی از موردها ذیل نیز باشد:
وحشتزدگی یا این که پانیک: اشخاصی که در گیر حمله ها پانیک (panic attack) میگردند معمولاً اپیزودهایی از هراس شدید همپا با درد قفسه سینه، تپش قلب، تنفس سریع، تعریق زیاد، تنگی نفس، موقعیت تهوع، سرگیجه و هراس از مردن را تجارب مینمایند
زونا: زونا که بر تاثیر فعال شدن دوباره ویروس آبلهمرغان ساختوساز می گردد، سبب ساز درد و بروز تاول در پشت و قفسه سینه خواهد شد
تشخیص درد قلب
درد قفسه سینه مدام نماد حمله قلبی وجود ندارد البته به جهت عنایت بیماریهای قلبی، پزشکان این احتمال را مدام در حق تقدم قرار می دهند. بدین ترتیب در بالا برای تشخیص درد قلب آزمایشات قلبی تجویز میشوند. مهم ترین تستهای آیتم به کار گیری دراین مورد به تفصیل تحت میباشد.
الکتروکاردیوگرام (ECG یا این که EKG)
در آزمایش نوار قلب کار الکتریکی قلب محاسبه می شود. برای این فعالیت الکترودهای چسبنده بر روی قفسه سینه و گه گاه به دست و پا متصل میگردند. این الکترودها از یک طرف به تن مریض و از طرف دیگر به مانیتور وصل میباشند تا کار الکتریکی قلب را به تصویر بکشند. ازآنجاییکه عضله قلب زخمچشم سیگنالهای الکتریکی را در یک الگوی منظم هدایت نمینماید، نوار قلب قادر است وقوع یک حمله قلبی را تشخیص دهد.
تست خون
تست خون به مراد نظارت سطح پروتئین یا این که آنزیمهای مربوط به عضله قلب در خون اجرا میگردد. هرچه زخم به عضله قلب پهناورخیس باشد به به عبارتی نسبت ترازو پروتئینها و آنزیمها در خون بیشتر خواهد بود.
رادیوگرافی قفسه سینه
در رادیوگرافی با استعمال از اشعه ایکس تصاویری از قفسه سینه، موقعیت ریهها، قلب و عروق خونی به دست می آید. رادیوگرافی قفسه سینه همینطور قادر است خطاها ریوی مانند ذاتالریه یا این که کلاپس ریه را نیز آرم دهد.
سیتی کپی (CT)
سیتی نسخه برداری وجود لخته خون در ریه (آمبولی ریه) و پاره گی آئورت را آشکار مینماید.
معالجه درد قلب و قفسه سینه
معالجه درد قفسه سینه بستگی به انگیزه درد داراست. بعضا از داروهای پر کاربرد گزینه به کار گیری برای درد قفسه سینه عبارتاند از:
شل و ول کنندههای عروق
نیتروگلیسیرین که معمولاً به شکل قرص زیرزبانی مصرف میشود شریانهای قلب را آزاد کرده تا خون ریلکسخیس بتواند در محل گرفتگی جریان یابد. بعضا از داروهای فشار خون نیز سبب وا رفته شدن و آزاد شدن عروق خونی می شوند.
آسپیرین
در صورتیکه پزشک معالج تشخیص دهد که درد قفسه سینه با نقص قلبی مرتبط میباشد، احتمالاً آسپیرین را تجویز مینماید.
داروهای ترومبولیتیک
داروهای ترومبولیتک داروهای لخته شکن می باشند و برای عده ای تجویز میشوند که مبتلا حمله قلبی گردیدهاند. این داروها لخته را تجزیه کرده و جریان خون را به سمت عضله قلب هدایت مینمایند.
داروهای رقیقکننده خون
در شرایطیکه در شریان قلبی یا این که ریوی لخته تشکیلشده باشد، احتمالاً داروهایی تجویز می گردد که بازدارنده از لخته شدن خون شوند تا از تشکیل لختههای بیشتر پرهیز شود.
داروهای سرکوبکننده اسید
چنانچه درد قفسه سینه به جهت ورود اسید معده به مری باشد، دکتر ممکن میباشد داروهایی را تجویز نماید که ترازو اسید معده را کاهش میدهند.
داروهای ضدافسردگی
در حالتیکه در گیر حمله ها پانیک می باشید، پزشک معالج ممکن میباشد داروهای ضدافسردگی را برای امداد به در اختیار گرفتن علائم تجویز کند.