ددلایل ایجاد سکته قلبی


دست اندرکاران خطر مربوط به سکته قلبی
سن
مردان فراتر از ۴۵ سال و زنان فراتر از ۵۵ سال، بیشتر از دیگر دسته‌های سنی در معرض خطر سکته قلبی متخصص قلب  میباشند.

استعمال دخانیات
مصرف سیگار، قلیان و قرارگیری وقتگیر‌بازه زمانی در معرض دود سیگار از عامل ها خطرآفرین ابتلا به سکته قلبی می‌باشند. در حالتی که سیگاری می‌باشید، بهتر میباشد که از همین الان به تامل شکاف آن باشید.

فشار خون بالا
در صورتیکه فشار خون معالجه نشود و به‌شکل مزمن ادامه پیدا نماید می تواند به شریان‌هایی که به قلب منتهی میگردند زخم برساند. فشار خونی در صورتی‌که با بقیه خطاها سالمی مثل چاقی، کلسترول بالا یا این که دیابت هم‌زمان گردد، خطر سکته را دوچندان ارتقاء می دهد.

کلسترول و تری گلیسیرید بالا
بالا رفتن سطح لیپوپروتئین با چگالی نادر (LDL یا این که کلسترول بد) سبب ساز باریک شدن شریان‌ها می‌گردد. سطح بالای تری‌گلیسیرید (یکی‌از دیگر از چربی‌های مضر خونی) نیز خطر حمله قلبی را ارتقا می دهد. در مقابل، درصورتی که سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL یا این که کلسترول بهتر) در محدوده استاندارد باشد، خطر حمله قلبی کاهش می یابد.

چاقی
چاقی سبب بالا رفتن فشار خون، احتمال ابتلا به دیابت، بالا رفتن تری گلیسیرید و کلسترول بد گردیده و از طرفی سطح کلسترول عالی را کاهش می دهد. بدین ترتیب چاقی نیز یکی‌از عامل ها خطر مربوط به سکته قلبی به شمار می‌رود.

دیابت
هنگامی که تن توانا وجود ندارد هورمون انسولین را بسازد و یا این که به‌صدق از آن به کارگیری نماید، قند خون ارتقاء مییابد. قند خون بالا خطر حمله قلبی را ارتقاء می دهد.

عامل ها خطر مربوط به سکته قلبی

سندرم متابولیک
این نقص‌ تندستی ترکیبی از دستکم سه خلل ذیل در تن میباشد که مشمول پهن شدن کمر (چاقی مرکزی) به جهت مصرف زیاد غذاهای پرچرب، فشار خون بالا، سطح ذیل HDL (تحت بودن HDL در تست خون علامت چیست؟)، تری گلیسیرید و قند خون بالاست. شخصی که به سندرم متابولیک دچار است دو موازی بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سکته قلبی قراردارد.

سوابق خانوادگی سکته قلبی
در‌حالتی که اخوی، خواهر، پدر و مادر یا این که پدربزرگ و مادربزرگ مبتلا حمله قلبی گردیده‌اند، سایرافراد خانواده نیز تا حدودی در معرض این بیماری قرار دارا هستند.

عدم تحرک
کمبود کار بدنی (مدل معاش معدود‌تحرک) با خطر ابتلا به حمله ها قلبی مرتبط میباشد. ورزش منظم سالم قلب را بهبود می بخشد.

رژیم غذایی ناسالم
رژیم غذایی سرشار از قند، چربی حیوانی، غذاهای فرآوری گردیده، چربی‌های ترانس و نمک خطر سکته قلبی را ارتقا میدهد. بالعکس، مصرف میوه، صیفی جات، فیبر و روغن‌های سلامت در ارتقای تندرست قلب و عروق تأثیر بسزایی دارااست.

استرس
فشارهای کم عقل و عاطفی مانند عصبانیت شدید و افسردگی خطر حمله قلبی را ارتقا می دهد.

مصرف مواد مخدر
مصرف کوکائین و آمفتامین‌ها در بروز اسپاسم عروق کرونر و هجوم ها قلبی تأثیرگذار میباشد.

سوابق ابتلا به عارضه پره‌اکلامپسی
این نقص‌ سبب ارتقاء فشار خون در روزگار بارداری می گردد. عده ای که سوابق پره‌اکلامپسی دارا هستند تا حدودی بیشتر از سایرین در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار دارا‌هستند.

بیماری‌های خویش ایمن
ابتلا به برخی از بیماری‌های خویش ایمنی مانند روماتیسم مفصلی یا این که لوپوس احتمال بروز بیماری‌های قلبی را ارتقاء میدهند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد