بیماری شکاف قلب
قلب هر بشر دارنده دو نصیب میباشد که بوسیله یک دیوار میانی که سپتوم اسم داراست به دو نصیب تقسیم میشود. با هر تپش و ضربان قلب، سمت راست قلب، خونی که اکسیژن یه خرده داراست را اخذ می نماید و آن را به سمت ریه ها پمپاژ می نماید. همینطور سمت چپ قلب خون آکندهاز کسیژن را از ریه ها گرفته و آن را به دیگر بخش های متخصص قلب تن منتقل می نماید.
وظیفه دیواره سپتوم آن میباشد که از مخلوط خون در سمت چپ و راست قلب پرهیز نماید. برخی از نوزادان وقتی که به جهان میایند در ابتدا یا این که تحت این دیواره دارنده حفره ای میباشند. به حفره مو جود بخش بالایی دیواره سپتوم نقص دیواره در بین دهلیزی و نصیب پایینی دیواره، نقص دیواره بطنی گفته میگردد.
وجود این نقص ها سبب مخلوط خون در سمت چپ و راست قلب میشود و در فیض خون دربردارنده اکسیژن و خونی که دارنده اکسیژن یه خرده است با هم مخلوط میشوند و نظم خون رسانی بر هم میخورد به نحوی که خون دربردارنده اکسیژن به مکان وصال به بخش های گوناگون تن به ریه ها منتقل میشود.
اشکال رخنه قلب در بزرگسالان
1-ASD نخستین:
این حفره در بخش پایینی سپتوم دهلیزی جای دارد و ممکن میباشد انگیزه آن نقص های روزنه میترال و سه لتی باشد.
2- ASD ثانویه:
این نوع حفره از همه گیرترین نوع حفره ی فی مابین دهلیزی میباشد که در راس سپتوم دهلیزی جایدارد.
3- ASDسینوس وریدی:
حفره سینوس وریدی در بخش بالایی سپتوم دهلیزی قراردارد. انگیزه این بیماری ممکن میباشد جا به جایی غیر معمولی رگ های ریوی راست و دهلیز راست باشد که طبیعتا در یک شخص تندرست رگ های ریوی به دهلیز چپ میروند که دراین بیماری رگ های ریوی به دهلیز راست میروند. این نوع حفره ی فی مابین دهلیزی از نادرترین حفره ها میباشد.
علائم ترک قلب در بزرگسالان:
بخش اعظمی از بیماران حفره ی قلبی دارنده علائم خاصی نیستند و ممکن میباشد تا چند سال بیماری آنها پنهان باشد. کلاً علائم رایج بیماری رخنه قلب عبارتند از:
ضربان قلب نامنظم
حس تنگی نفس
سیانوز (رنگ آبیرنگ پوست و ناخن)
ورم در چنگ ها، پاها و شکل
سرفه
سرگیجه
حس خستگی
ورم (دست/ شکل/ پاها)
بی اشتهایی
غش