تب وخیم روماتیسمی یک التهاب ناشی از برخورد تن به فارنژیت استرپتوکوکی میباشد که در زمان کودکی ساختوساز گردیده و با علایم نارسایی قلبی ، درد و التهاب مفاصل ، ضایعات پوستی و تضارب ساقه مغز خویش را نماد میدهد. عوارض وقتگیر مقطع بیماری در سنین بلوغ خویش را به طور بیماری های گوناگون روزنه های قلبی مثلا تنگی آئورت نماد میدهد.
\"نارسایی آئورت\" (Aortic Insufficiency) ، دیگر بیماری اصلی روزنه آئورت میباشد. نارسایی روزنه منجر می گردد تا در حین دیاستول که بایستی روزنه آئورت بسته باشد و اذن بازگشت خون پمپ گردیده را به قلب ندهد ، این فعالیت شکل نگیرد و خونی که از قلب بیرون گردیدهاست مجددا به باطن قلب برگردد. انگیزه تولید این بیماری مختلف میباشد و علاوه از زخم های خویش روزنه در تاثیر تخریب یا این که عفونت ، گشادی آنولوس و سینوس های والسالوا هم سبب به کشیده شدن و مسافت دریافت کردن کاسپ های روزنه آئورت و نارسایی آن شود.
بیماری های دیگری مانند \"اسکلروز آئورت\" (Aortic Sclerosis) ، عفونت روزنه آئورت و \"اندوکاردیت عفونی\" (Infectious Endocarditis, IE) ، بیماری های مادرزادی قلب و گونه های تومورها و بدخیمی های قلبی هم موجب جراحت و خلل عملرد روزنه آئورت میشوند.
در کنار این بیماری ها ، از معالجه های زیادی مانند معالجه دارویی ،به کار گیری از بالن ، جراحی قلب گشوده و بده بستان آئورت و در سال های اخیر روزنه های استنتی برای معالجه بیماری های روزنه آئورت استعمال میگردد که در نوشته های آینده به آنها به طور کامل خیس اشاره شود.
نارسایی آئورت
روزنه های قلب ، اجزای یک طرف ای می باشند و در طول انقباض و انبساط قلب با ساختوساز مسیرهای یک طرفه موجب میشوند تا خون از سیاه رگ های تن وارد قلب گردیده و فارغ از اینکه به عقب برگردد ، وارد سرخرگ های اساسی تن گردیده و فی مابین اعضای تن تقسیم شود. در صورتیکه یکی روزنه های تن مبتلا نارسایی خواهد شد و در وقتی که ما یحتاج میباشد بازدارنده پس زدن خون در مسیر برعکس گردد ، صحیح فعالیت نکند خون از حفرات قلب مجددا در مسیر رو به عقب جابجا شود و این فرمان در دراز بازه زمانی موجب کاهش برون ده قلب و هم اینگونه گرانقدر شدن حفرات قلب و نارسایی قلبی(Heart Failure, HF) گردد.
روزنه آئورت مابین بطن چپ و شریان آئورت جایدارد و منجر می گردد تا خونی که از قلب بیرون گردیدهاست مجددا به درون بطن چپ رجوع پیدا نکند. درصورتی که روزنه آئورت مبتلا نارسایی خواهد شد ، کمی از خونی که وارد آئورت گردیده است - بسته به شدت نارسایی روزنه - مجددا به قلب عودت داده خواهد شد. این دستور سبب می گردد تا از یک طرف خون کمتری به تن و اعضای تن رسد و هم این که خون برگشتی به قلب با خون جانور در بطن چپ انباشته شده و مقدار خون جانور در قلب به طور قابل توجهی ارتقاء پیدا می نماید کهاین دستور موجب نارسایی
متخصص قلب قلب در درازمدت شود.
علایم نارسایی روزنه آئورت
علایم نارسایی آئورت عبارتند از:
ضعف و بیحالی
خستگی در طول اجرا عمل های بدنی
حس کوبیدن قلب و طپش در قفسه سینه
درد سینه
ادم و تورم در پاها
ولی شدت و معیار علایم ناشی از نارسایی روزنه آئورت بستگی به شدت نارسایی روزنه و هم اینگونه مقطع فرصت تولید نارسایی روزنه میباشد. در صورتیکه تخریب روزنه به طور خراب و ناگهانی حادثه بیقتد - مانند حالتی که در عفونت روزنه روی میدهد - علایم بسیار شدید بوده و با شم تنگی نفس شدید ، شم خفگی ، ضعف و بی حالی مفرط خویش را نماد میدهد. البته در صورتیکه بیماری مزمن بوده و پیدایش و گسترش آن سالها به ارتفاع می انجامد ، در فرایند اول شاید شخص در گیر ابدا علایمی از بیماری نداشته باشد.
این بیماری در روند خفیف و میانگین با علایم ناچیزی همدم میباشد و یا این که به هیچ عنوان بی نماد میباشد. در مرحله شدید نارسایی روزنه هم شاید تا زمان ها به جهت تغییراتی که در قلب ساخت میگردد و قلب کم کم با تغییرات ناشی از بیماری انطباق می نماید علامتی ساخت و ساز نشود. معمولا زمانی علایم بیماری ظواهر می گردد که بازه زمانی مجال متعددی از بیماری پیشین و قلب وارد مرحله نارسایی گردیدهاست. لذا شناسایی به موقع و پیگیری فرآیند این بیماری از مداقه متعددی برخورداراست.