پنتوپرازول پس از سکته قلبی


پنتوپرازول پس از سکته قلبی
سکته قلبیحفره درون معده ، محیطی بسیار اسیدی داراست. این اسید معده اگرچه برای هضم غذاها ضروری میباشد اما قادر است موجب آسیب و خون‌ریزی از مخاطات معده گردد. در وضعیت طبیعی سطح داخلی معده به وسیله یک لایه محافظتی از اسید معده غیر وابسته گردیده و نگهداری میشود. هر عاملی که‌این لایه محافظتی معده را ضعیف نماید یا این که از فی مابین چیره شود ، میتواند موجب تشکیل آسیب معده و  متخصص قلب  خونریزی از آن گردد.

خون ریزی گوارشی برای کلیه اشخاص بیماری اصلی و بدون شوخی قلمداد می‌گردد و نیاز به نگهداری و معالجه دارااست ، لیکن در بیماران قلبی که خون‌ریزی گوارشی داشته باشند عنایت مورد به تعدادی استدلال بیشتر از اشخاص معمولی میباشد:

اکثر بیماران قلبی -به ویژه اشخاص با حمله قلبی- ما یحتاج میباشد به طور آراسته از داروهای وارفته کننده خون مانند آسپیرین و کلوپیدوگرل به کار گیری کنند. مصرف این داروها موجب تشدیدخونریزی می‌شود.
در جریان حمله ها خون ریزی گوارشی مایحتاج میباشد ، برخی از داروهای قلبی مانند داروهای ضد پلاکتی موقتیٌ یا این که برای برهه زمانی زمان بر جدا شوند که‌این فرمان میتواند موجب تکرار حمله قلبی خواهد شد.
بعضا از داروهایی که برای معالجه خون ریزی گوارشی به کار گیری می‌گردد مانند امپرازول ، پنتوپرازول و لانزوپرازول عمدتا متابلیسم کبدی دارا هستند و تجزیه آن‌ها از روش آنزیم CYP 450 شکل میگیرد. این مسیر متابلسم با بیشتر داروهای قلبی تداخل فعالیت داشته و موجب کاهش تاثیر اکثری از داروهای قلبی مانند پلاویکس ، کاپتوپریل و استاتین ها می شود. لذا مصرف داروهای ضد اسید معده می‌تواند اث داروهای ضروری قلبی را کم کند.
تاثیر داروهای قلب بر معده
از در بین داروهای قلبی سه آیتم از آن‌ها با دستگاه گوارش تداخل دارا‌هستند:

آسپیرین
جزو داروهای خانواده NSAID میباشد که با نازک کردن و از در میان بردن لایه محافظتی معده منجر می‌گردد تا اسید معده به جدار آن نفوذ نماید و جراحت معده ساخت گردد. از سوی دیگر آسپیرین با رقیق کردن خون موجب می‌شود تا در شکل وجود جراحت یا این که التهاب در معده ، موضوع برای خون ریزی معده آماده خواهد شد.

پلاویکس و سایر داروهای ضدپلاکت
پلاویکس موجب از دربین رفتن پلاکت های خون و ارتقاء احتمال خون‌ریزی از آسیب های معده میشود. بعضی از بیماران پس از حمله وخیم قلبی یا این که بعداز تعبیه استنت مجبورند تا مدتی آسپیرین و پلاویکس را با هم مصرف نمایند. بدین شرایط \"مصرف دو داروی ضد پلاکت\" یا این که (DAPT) گفته میگردد. این اشخاص به جهت تاثیر مشترک آسپیرین و پلاویکس با هم ، شایستگی متعددی برای جراحت معده و خون‌ریزی از معده دارا‌هستند.

وارفارین و NOACها
این داروها رقیق کننده خون میباشند و با مهار سیستم انعقادی خون ، مسئله را برای خون‌ریزی آماده می نمایند. بیمارانی که از وارفارین و داروهای NOAC مانند ریواروکسابان به کارگیری می نمایند ، احتمال متعددی برای خون ریزی گوارشی دارا هستند.



تناقض دارویی
در ارتباط ارتباط داروهای قلبی با داروهای ضد اسید معده دو نکته وجود دارااست که ضد هم میباشند:

1- داروهای قلبی با صدمه به مخاط معده و با رقیق کردن خون میتوانند باعث به تشدید آسیب معده و خون‌ریزی از دستگاه گوارشی بشوند ، لذا این اشخاص احتیاج به داروهای ضد اسید معده دارا‌هستند.

2- داروهای ضد اسید معده که برای نگهداری از آسیب معده و دوری از خون‌ریزی معده به کار گیری می گردند ، موجب تداخل با داروهای قلبی مانند پلاویکس ، استاتین ها و کاپتوپریل میشوند و تاثیر آنها‌را کاهش می‌دهند.

فعلا مشکلی که در استعمال این دو دسته از داروها باهم وجود داراست ، مصرف بیشتراز اندازه داروهای ضد اسید معده میباشد که موجب کاهش تاثیر داروهای قلبی میشوند.



پیشنهاد ها
1- اشخاصی که صرفا آسپیرین یا این که صرفا پلاویکس مصرف می نمایند ، مایحتاج وجود ندارد به طور روتین و برای پیشگیری از داروهای ضد اسید معده مانند پنتوپرازول و امپرازول به کار گیری نمایند.
سفارش می شود فقط اشخاصی که سوابق خون‌ریزی از معده دارا هستند و می بایست آسپیرین مصرف کنند ، برای خودداری از تکرار خون‌ریزی معده از پنتوپرازول یا این که امپرازول استعمال کنند.

2- عده ای که از آسپیرین و پلاویکس با هم استعمال می نمایند (یا این که هر داروی ضد پلاکت دوم DAPT) ، ما یحتاج میباشد در وضعیت پایین به طور همزمان با DAPT از پنتوپرازول هم به کارگیری کنند:
سوابق خون‌ریزی معده
سوابق اندوسکوپی و آسیب معده
سن بالای 65 سال
مصرف به طور همزمان کورتون یا این که بقیه داروهای NSAID مانند بروفن ، ناپروکسن و دیکلوفناک
عده ای که با مصرف DAPT مبتلا دردهای ناگوار معده می‌شوند (دیس پپسی)
در صورتی از وارفارین یا این که NOACها مانند ریواروکسابان به کارگیری می نمایند ( مصرف آسپیرین ، پلاویکس و داروهای ضد انعقادی را با هم \"معالجه سه دارویی\" یا این که (Triple therapy) می‌گویند.
در غیر از این مفاد مصرف روتین و خودسرانه پنتوپرازول و امپرازول با داروهای قلبی سفارش نمی‌شود و قادر است باعث به ارتقاء هجوم ها قلبی شود.

نکته: در شرایطی که مورد نیاز شد از داروهای ضد اسید معده استعمال شود ، پنتوپرازول از امپرازول عالی میباشد و تداخل دارویی کمتری دارااست.

داروهای ضد اسید معده به طور قرص و کپسول میباشند و شیوه مصرف آنان یک توشه در روز و صبح ، نیم ساعت پیش از میل کردن ناشتایی میباشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد