تنگی روزنه آئورت


تنگی روزنه آئورت
تنگی روزنه آئورت که اصطلاحا \"تنگی آئورت\" (Aortic Stenosis, AS) نامیده می گردد ، در تاثیر انسداد تدریجی روزنه آئورت ساخت و ساز می‌گردد. روزنه آئورت فقط منش رابطه حفره مهم قلب - بطن چپ (Left Ventricle LV) - با شریان مهم تن \"آئورت (Aorta)\" میباشد و تنگی آن سبب میگردد تا خون کافی به تن نرسد. از این رو قلب کوشش می نماید با فشار زیاد و اقتدار بیشتری عمل نماید تا بر این تنگی غلبه نماید که‌این فرمان در فرایند اولیه سبب ساز به قطور شدن قلب و \"هیپرتروفی (Hypertrophy)\" آن و در فرایند توسعه یافته باعث به نارسایی و از شغل افتادن ماهیچه‌ها متخصص قلب  قلبی گردد.

عضله قلب در تاثیر تنگی روزنه آئورت قطور خیس ، محکم خیس و ضعیف خیس می شود و این تغییرات برهان مهم تبدیل قلب به شراط ضعف و نارسایی قلب میباشد.

علایم تنگی روزنه آئورت
علایم بیماری آغاز در طی ورزش و عمل بدنی خویش را علامت میدهد و عبارت میباشد از:
تنگی نفس در فعایت
درد سینه
بیهوش شدن و سنکوپ
خستگی و ضعف
عدم قدرت اعمال امور
مرگ ناگهانی
قلب در فرآیند نخستین و بی نشان بیماری اقتدار غلبه بر تنگی را داراست البته درصورتی که بیماری معالجه نشود ، اقتدار ارتقا یافته قلب دیگر قوی به تحمل فشار کاری بیشتر نبوده و نارسایی قلب آغاز خواهد شد. نارسایی قلب خویش را با آغاز تنگی نفس شدید ، ادم تن و ضعف مفرط آرم خواهد بخشید و در‌صورتی‌که بازهم تنگی آئورت معالجه نشود ، قلب به روند غیر قابل رجوع و برگشت نارسایی مجاورت گردد.

انگیزه تنگی آئورت
تنگی آئورت سه انگیزه اساسی داراست:

اولی انگیزه تنگی آئورت رسوب کلسیم در کاسپ های روزنه آئورت در تاثیر ارتقاء سن و به کارگیری مکرر از روزنه میباشد. رسوب کلسیم منجر محکم و استخوانی شدن روزنه ، از در بین رفتن انعطاف روزنه و تنگ شدن دهانه خروجی قلب شود. تنگی آئورت بیماری حادی وجود ندارد و از فرصت استارت تنگی تا علامتدار شدن مریض شاید سالها ارتفاع بکشد.

انگیزه دوم تنگی آئورت ، روزنه \"آئورت بای کاسپید (Bi-cuspid Aortic Valve, BAV)\" میباشد. روزنه آئورت در شرایط نرمال سه تا کاسپ داراست. بعضا از اشخاص به طور مادرزادی دو و ندرتا یک یا این که چهار کاسپ آئورت دارا‌هستند. این تغییر تحول در تعداد کاسپ های روزنه آئورت منجر تغییر و تحول در مسیر گردش خون از ضمن روزنه و زخم زودرس آن شود. لذا اشخاصی که به مشکل BAV ، مبتلا می باشند ده عدد بیست سال زودتر از سایر در گیر رسوب کلسیم و تنگی روزنه آئورت خواهند شد.

انگیزه سوم تنگی آئورت ، بیماری روماتیسمی قلب میباشد. این بیماری ناشی از برخورد تن به عفونت و فارنژیت استرپتوکوکی در روزگار طفولیت میباشد که در سنین بزرگسالی خویش را به طور تنگی و نارسایی روزنه های قلب علامت می‌دهد.

چه عواملی سبب ساز ارتقا خطر تنگی آئورت می گردند؟
برخی دست اندرکاران سبب ساز ارتقا احتمال ابتلا به تنگی آئورت می‌شوند. این عامل ها خطر عبارتند از:

ارتقاء سن: ارتقاء سن منجر رسوب بیشتر کلسیم بر روی روزنه آئورت می شود. هر چه تعداد سالهای قدمت بیشتر یاشد با سازوکار استهلاک بیشتر ناشی از مصرف بیشتر \"Wear and Tear\" کلسیم بیشتری روی روزنه ها رسوب کرده و اجزای روزنه آئورت محکم خیس و اثبات خیس می‌شوند و توان گشوده شدن معمولی را از دست می‌دهند.
عامل ها خطر قلبی: رسوب کلسیم بر روی روزنه ها با وجود \"ریسک فاکتور\" های شناخته گردیده قلبی تشدید پیدا می نماید. این کارداران مانند مصرف سیگار ، دیابت قندی ، فشارخون بالا ، چربی خون زیاد و بیماری های کلیوی موجب تسریع در ساخت تنگی آئورت میشوند.
بیماری مادرزادی قلب: بعضی از بیماری های مادرزادی موجب تغییر و تحول همودینامیک خون در قلب و جریان خون از علاوه بر روزنه آئورت میشوند و با زخم مزمن به روزنه آئورت می‌توانند موجب تسریع در ساخت و ساز تنگی آئورت شوند. سردسته این اختلالات \"روزنه آئورت بای کاسپید (Bi-cuspid Aortic Valve, BAV) میباشد. کسانی که‌این خلل را دارا هستند ده یا این که بیست سال زودتر از اشخاص نرمال در گیر تنگی روزنه آئورت می‌شوند.
عفونت ها: در صورتی‌که شما سوابق تب روماتیسم وخیم در کودکی دارید ، یا این که بقیه عفونت های روزنه ای را داشته اید ، احتمال ابتلا به تنگی آئورت و بقیه بیماری های روزنه ای بالا میباشد و مورد نیاز میباشد شما به طور منظم ذیل لحاظ دکتر معالج باشید.
در حالتی که شما علایم مربوط به تنگی روزنه آئورت را داشتید: مشتمل بر تنگی نفس به ویژه در طی ایفا کار بدنی ، درد سینه ، ضعف و بیحالی ، عدم توانگری اعمال کار های روزمره یا این که کاهش ناگهانی هوشیاری و سنکوپ ، در او‌لین مجال می بایست به دکتر رجوع نمایید. مهمترین خط مش تشخیص تنگی آئورت شنیدن صدای قلب و سوفل ناشی از این بیماری بوسیله دکتر معالج میباشد. ولی برای ثابت تشخیص ، گزینش شدت تنگی روزنه و نظارت بقیه بیماری های قلبی موردنیاز میباشد برخی آزمایش ها به وسیله پزشک معالج صورت پذیرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد